Päävalikko
Etusivu
Keskustelufoorumi
Kerhotuotteet
UKK / FAQ
Liity jäseneksi!
Uutiset
Liity jäseneksi!
FinToys
Kumppanit
Kirjasto
Tapahtumat
Kilpailut
Linkit
Ota yhteyttä
Haku
Etusivu arrow Kirjasto arrow Tekniikka arrow Toyotan tehokoneet
 
Advertisement
 
Toyotan tehokoneet PDF Tulosta
Kirjoittanut Tuomas Könönen   
05.01.2007
Artikkelin sivut
Toyotan tehokoneet
Sivu 2
Sivu 3
Sivu 4

3T-GTE, 1800 cc, 8-venttiilinen turboahdettu Twincam

(160 JIS heppaa)

3T-GTE3T-GTE on periaatteessa vahvistettu ja turboahdettu 3T.
Sylinterikansi on kahdeksantulppainen (2/per pytty), ja virrajakajan kansi onkin aika kallis osa. Muuta pahaa sanottavaa koneesta ei oikeastaan olekaan, lukuunottamaatta kuppaista vakio-turboa, Toyotan CT20:tä joka kannattaa viritettäessä vaihtaa parempaan.

Moottoria on ollut mm. 1982- uudemmissa Celicoissa ja Carinoissa, ja niitä on yllättävän monta Suomessakin, vaikkei ne olekaan kuuluneet yhdenkään virallisesti maahantuodun automallin valikoimaan.
Kuten 3T:kin, voidaan 3T-GTE porata parilitraiseksi.
Mielenkiintoisena pointtina mainittakoon, että 3T-GTE:n alkuperäisellä kytkinkopalla voidaan T-sarjan moottoriin liittää esimerkiksi mm. joissain 3T- ja manuaalivaihteisissa 3T-GTE-koneissa vaihtoehtona ollut vahva W55-vaihdelaatikko.

  


  

18R-G

18R-GTämä on se kuuluisa "kaksilitrainen twincämi", mikä on suosittu esimerkiksi useissa Celicoissa ja Carinoissa, vaikkakin sitä toisinaan näkee myös DX-Corollassakin. Alunperin sitä kuitenkin on laitettu muunmuassa RA-sarjan Celicoihin ja Carinoihin, sekä RT-sarjan Coronoihin. Itse asiassa tämä moottori on edellisen isoveli, ja monessa suhteessa samanlainen kuin em. 2T-G. Tämä moottori on raskas painoltaan, kolikon toinen puoli paljastaa myös sen asian, että 18R-G on porattavissa jopa 2,2 -litraiseksi. 18R-G:n alakerta on pitkälti samanlainen kuin 18R:n, ja siitä voidaankin hyödyntää monia osia, ja sanomattakin on kai selvää että se on hyvin helppo vaihtaa 18R-moottorin tilalle. Myös 18R-G on suosittu ja hyvä moottori jälkiturboahtamiseen, ja suomessa on aiheeseen liittyen tietoataitoa ja osia. Mika Elorannan n.600 heppainen vanha tai uusi n.900 heppainen 18R-G turbo-Celica olkoon hyvänä esimerkkinä siitä. Äärimmäisen esimerkin lisäksi todettakoon että 18R-G turbo on myös suosittu ihan katukäyttöisissä autoissa. Eräällä lappeenrantalaisella on katuautona 11,5 s/400m 18R-G -turbo-Corona. 18R-G:tä on aikalaisensa 2T-G:n tapaan saatavilla useina eri malleina, joita artikkelin lopussa olevat taulukot pyrkivät valottamaan.



Viimeksi päivitetty ( 05.01.2007 )
 
< Edellinen   Seuraava >
© 2007 Toyota Club of Finland