Päävalikko
Etusivu
Keskustelufoorumi
Kerhotuotteet
UKK / FAQ
Liity jäseneksi!
Uutiset
Liity jäseneksi!
FinToys
Kumppanit
Kirjasto
Tapahtumat
Kilpailut
Linkit
Ota yhteyttä
Haku
Etusivu arrow Kirjasto arrow Tuning & HiFi arrow Jarrusatuloiden ja -rumpujen maalaus
 
Advertisement
 
Jarrusatuloiden ja -rumpujen maalaus PDF Tulosta
Kirjoittanut Santeri Kantoniemi / ML   
01.06.2007

Tässä yksinkertainen toimenpide auton ulkonäön ehostukseen, etenkin jos ruosteiset jarrut paistavat vanteiden välistä. Seuraavassa esimerkissä kuluneita tarvikkeita: punaista Mastonin Modenaa, pensseli, maalarinteippiä, hiomapaperia, teräsharjoja (porakoneella ja käsillä käytettävät), suojalasit, tinneriä ja pesuaineliuosta.

001
Nämä tavarat kun ovat kasassa pääsee aloittamaan.

Lähtökohta:
002
003

004
Työn voi aloittaa mistä nurkasta tahansa tietenkin irroittamalla ensin renkaan ja pistämällä pukkeja alle. Maalarinteippiä kieputin aluksi pultteihin, sen jälkeen teräsharjat ja hiomapaperi käyttöön. Suojalaseja on hyvä käyttää ruostesuihkun takia.

Kun irtoruoste on saatu pois näkyvistä kohdista, veden ja pesuaineen kera pyyhkäsin pikkuroskat pois. Sen jälkeen hipasu tinnerirätillä että ainakin osa rasvasta lähtee.

005
006
Seuraavaksi maalarinteippiä pinnoille mitä ei haluta sotkea. Alemmassa kuvassa onkin näköjään maalaus alkamaisillaan.

007
008
Maalit pinnassa. Jarrusatuloihin sudin maalia vain näkyvimpiin kohtiin, ettei satu menemään vääriin paikkoihin. Pari kerrosta luulisi peittävän kolot hyvin. Tässä tapauksessa tuli sotkettua lisää maalia vielä kosteaan pintaan (älä tee näin), jonka jälkeen antaa maalin kuivua hyvin. Sen jälkeen renkaat alle ja ihailemaan lopputulosta.

009
010
Hyvin on pinta tähän mennessä kestänyt jarrujen aiheuttamaa lämpöä. Kuuleman mukaan nämä pensselöidyt pinnat kestäisivät spray:llä maalattuja paremmin.

Viimeksi päivitetty ( 01.06.2007 )
 
< Edellinen   Seuraava >
© 2007 Toyota Club of Finland