Päävalikko
Etusivu
Keskustelufoorumi
Kerhotuotteet
UKK / FAQ
Liity jäseneksi!
Uutiset
Liity jäseneksi!
FinToys
Kumppanit
Kirjasto
Tapahtumat
Kilpailut
Linkit
Ota yhteyttä
Haku
Etusivu arrow Kirjasto arrow Artikkelit arrow Auto Saksasta Suomeen, osa 2
 
Advertisement
 
Auto Saksasta Suomeen, osa 2 PDF Tulosta
Kirjoittanut Tuomas Könönen   
15.08.2006
Artikkelin sivut
Auto Saksasta Suomeen, osa 2
Sivu 2
Sivu 3
Sivu 4
Sivu 5

MR2 saksasta - tullaus ja rekisteröinti sun muu byrokratia

Osa 1 tästä artikkelista löytyy täältä.

Esipuhe

Pyydän anteeksi jo etukäteen kirjoituksessa ilmeneviä allekirjoittaneen henkilökohtaisia, negatiivispitoisia mielipiteitä sekä ilmauksia Suomen autoverosta päättäviä ja sitä kontrolloivia- ja kantavia tahoja kohtaan.

Edellisestä juttusarjaan kuuluvasta jaksosta, Auto Saksasta osa 1, on asiat hieman muuttuneet:

Tässä edellisen jutun lopussa ollut välisaldo:
Kulut tähän mennessä: Moottori (4A-GZE, mopoin, vakiona 145 hv-versio): 1500 euroa
Vaihdelaatikko (E51, lukollinen versio), 224 mm-vauhtipyörä, edellämaintun kytkin ja vetoakselit: 350 euroa
Vetoakselin kumit, Toyotan alkuperäiset 2 kpl: 130 euroa
Auto + kuljetus + Saksassa menetetyt rahat: 3706,05 E
Siirtokilvet ja vakuutus: 21 euroa
Bensat Hankoon ja takaisin: 40 euroa
Välisaldo: 3767,05 euroa ilman tekniikkaa liittyviä palikoita
Välisaldo: 5747,05 euroa koneen, vaihteiston ja muiden tekniikan osien kanssa

Moottori, joka on tuossa mainittu jää minulle varaosiksi tai menee myyntiin mikäli joku sen ostaa ennen kesää. Uusi samanlainen, mutta MAP-versio, on tulossa minulle. Syy uudempaan malliin ei liity tehoon, sillä kaikista GZE:istä saa suunnilleen yhtä paljon irti remmiahtimella. Se vaan liittyy siihen, että haluan tulevaisuudessa tehdä twinchargerin (josta foorumillakin on ollut juttua tässä ketjussa), eli turbo+remmiahdetun MR2:n. MAP-anturiversio soveltuu siihen paremmin. Samoin E51-vaihteisto on myyty, ja minulle on tulossa saman laatikon uudempi versio, E58.

Sovitaan kuitenkin, etten mene sotkemaan laskelmaa enempää, vaan lisään siihen uudet osat ja sovitaan että uusi moottori ja vaihteisto maksaa saman verran. Lisäksi autoverolain muutos on edellisestä jaksosta muuttunut autoilijalle suotuisammaksi..!

 

kuva
Tässä rakkautta ensisilmäyksellä..

Teoriaa

Asiointi Tullin kanssa

16.1.

No niin, nyt pitäisi maksaa siivu veronallelle, siitä hyvästä, että on vihdoinkin saanut kunnon (oma mielipide) kiesin alle. Näyttääpä tämäkin touhu olevan tehdyn mahdollisimman vaikeaksi.

Tässä perustietoa niille, jotka haluaa siirtää jostain EU-maasta, eli käytännössä lähinnä Saksasta tai Hollannista tuodun auton Suomen kilpiin.

Katkelmia Tullin sivuilta (sulkeissa allekirjoittaneen kommentit):
------
Autoveroilmoitus
Ennen ajoneuvon käyttöönottoa tai rekisteröintiä Suomessa siitä on suoritettava autovero. Autoveropäätöksiä tehdään vain autoverotusta toimittavissa tullitoimipaikoissa, jotka ovat Helsinki, Lahti, Porvoo, Hanko, Turku, Tampere, Vaasa, Lappeenranta, Joensuu, Oulu, Tornio ja Maarianhamina. Nopeimman palvelun saamiseksi autoveroilmoitus kannattaa jättää suoraan johonkin näistä toimipaikoista. (Kuulemani huhun mukaan, Porvoossa sai vielä Tammikuun lopussa päätöksen odottaessa. Tiedä sitten huhun todenperästä...). Pahoittelen kuvien laatua - ne on kuvattu digikameralla lattialla..

kuvakuva
Vasemmalla Ajoneuvon yksilöimislomake, oikealla Autoveroilmoitus

Autoveroilmoituslomakkeen lisäksi on täytettävä käytetyn ajoneuvon yksilöintilomake, jossa ilmoitetaan ajoneuvon valmistenumero, merkki, malli, ajokilometrit ja varusteet. (Jep ja varsinkin varusteet..)

Ajoneuvolle voidaan tehdä tarkastus veroilmoituksen antamisen yhteydessä. Tullivirkailija tarkastaa ajoneuvon ajokilometrit, valmistenumeron ja varusteet asiakkaan täyttämän yksilöintilomakkeen pohjalta. Lisäksi asiakkaalla on mahdollisuus esittää selvitystä ajoneuvonsa yksilöllisistä ominaisuuksista, jotka alentavat sen markkina-arvoa. Näissä tilanteissa ajoneuvo tarkastetaan aina. (Tuulilasin mukaan arvoa voidaan laskea vastaavan auton markkinahinnasta enintään 3%, eli kärpäsen paskan verran. Korottaahan sitä voi niinpaljon kuin viranomainen nyt vaan haluaa)

Autoveroilmoituksen tekemiseksi tarvitaan seuraavia asiakirjoja:
- autoveroilmoituslomake (sekava lappu, saa tilattua tullilta)
- käytetyn ajoneuvon yksilöintilomake (jonkun/joidenkin kateellis(t)en laatima)
- kauppaan liittyvät asiakirjat (kuten kauppakirja)
- ulkomaan rekisteriote (Saksassa Fahrzeugbrief)
- henkilöllisyystodistus
- muut asiakirjat, joita Tulli mahdollisesti pyytää. (Mitä ikinä sitten tarkoittaa, verikokeen tuloksia kenties. Taas on lainlaadinnassa jätetty Tullille optio totaaliseen valtaan)
- Lisäksi tarvitset kaikki kuitit ja laskut, jotka liittyvät auton hankintaan. Tulli vaatii näitä autoveron laskemisen oheistietoina. Eli lähinnä selvitys rahdista ja kaikista muista ajoneuvon hankintaan liittyvistä kustannuksista Suomeen asti toimitettuna. (Ellei sinulla ole näyttää kuitteja laskee Tulli rahtikustannuksiksi 168 euroa ja risat. Jos, eli kun, todelliset hankintakulut ovat korkeammat kannattaa sinun säilyttää kaikki kuitit. Oman MR2:ni kuljetus laivalla maksoi tuplat tullin listahinnasta, eli 336,40 euroa, ja kuitteja ei tietenkään tullut säästettyä...)

Papereista lisää tietoa täällä

Verotuspäätöksiä ei tehdä odottaessa, vaan verotuksen valmistumisesta ilmoitetaan asiakkaalle erikseen. Autovero on maksettava kymmenen päivän kuluessa verotuspäätöksen tekemisestä. (eli tehdään kun keretään, mutta kansalainen maksaa kymmenessä päivässä tai sakkoja nasahtaa muodolliset 84 euroa)Viimeksi päivitetty ( 19.01.2007 )
 
< Edellinen   Seuraava >
© 2007 Toyota Club of Finland