Päävalikko
Etusivu
Keskustelufoorumi
Kerhotuotteet
UKK / FAQ
Liity jäseneksi!
Uutiset
Liity jäseneksi!
FinToys
Kumppanit
Kirjasto
Tapahtumat
Kilpailut
Linkit
Ota yhteyttä
Haku
Etusivu arrow Kirjasto arrow Artikkelit arrow Auto Saksasta Suomeen, osa 3
 
Advertisement
 
Auto Saksasta Suomeen, osa 3 PDF Tulosta
Kirjoittanut Tuomas Könönen   
15.08.2006
4.3.2003 Tullilta soitellaan

Vihdoin ja viimein puhelin soi, ja tullin virkailija ilmoittaa veropäätökseni valmistuneen. Aikaa vierähtikin Eteläiseltä tullipiiriltä siihen kahta päivää vajaa kuukausi. Iloni oli kuitenkin lyhytaikainen, sillä autolleni oli määrätty veroa saman verran, kun siitä olin maksanut Saksassa (2 800 e Frankfurtissa) - tarkalleen ottaen veroa lätkäistiin 2 778,69 e. Tullin urpot olivat verranneet autoani jostain syystä uuteen Toyota MR-2:een (VVT-i 1,8).
Hinta laskettiin seuraavasti: Kauppahinta/tullausvero 12 201 euroa, vähennettiin ikävähennys 80,06% (= 9144,62) lopputuloksen ollessa 2 277,62 euroa. Päälle ALV (22%), ja loppusaldo siis 2778,69 e.
Laskemani, eli odottamani summa oli enintään 2 250 e.

 

Jumalauta, jostain syystä (targan takia?) autoni hakemus oli kiertänyt tullilautakunnan kautta, eli tarkoittaa sitä, ettei vertailuautoa täältä Suomesta löytynyt. Täten nämä arvon pösilöt olivat verranneet sitä Spyderiin. Tullivirkailija sanoi, että ko. urpot olivat arvioineet autoni arvoksi 8500 e. Ko. summaa ei tosin autoveropäätöksestä ilmentynyt. Jostain syystä nämä tepot olivat löytäneet vm. -86 MR2:lle (hardtop, aj. 200 tkm.) markkinahinnan 4 700 e, kuten tullin kotisivuilta jokainen voi itse havaita.. Arvatkaapa valitanko päätöksestä?

6.3.2003 Massit tiskiin

Maksun aika. Pankin kautta, käteiset taskussa Vilhovuorenkadulle Sörkkaan, jossa eteläisen tullipiirin päämaja sijaitsee. Myös pankkivekseli kävisi, mutta on kiva katsella Suomen rekisterikilpiin meneviä seteleitä. Enpä ennen olekaan nähnyt livenä 200:n, 500:n ja 1 000:n euron seteleitä. Tuskinpa vähään aikaan näenkään. Maksan tiskin taakse, ja saan autoveropäätöksen ja kuitin. Sinne meni kuin kankkulan kaivoon. Näillä papereilla saan autoni leimattua Suomeen, vaikkakin veronmaksu näkyy myös katsastusasemien koneella.

10.3.2003 Rekisteröintikatsastus

Katsastuksen aika. Vakuutukset on haettu etukäteen, koska autoa ei voi rekisteröidä ilman niitä. Tosin saisihan niitä ostaa konttoriltakin, mutta kävinpä varmistamassa eri vakuutusyhtiöistä, että saako tähän 15-vuotiaaseen kaskoa. Tapiolasta sain osakaskon, ja se riitti. Lähivakuutus olisi luvannut vaikka täyskaskon, kunhan olisin käynyt Espoossa näyttämässä.
Veromerkistä (siitä minkä piti olla väliaikainen, muistatteko?) tulee konttorin tyttöjen mukaan lasku, joten siitä ei vielä tarvitse huolehtia. Myös vaatimuksenmukaisuustodistus, Saksassa 75 euroa maksava aanelonen on mukana, kuten myös muutkin vaadittavat paperit (Saksalainen rekisteriote, henkkarit, vakuutustodistus Tapiolasta jne.). Suomen Toyotaltahan ei taida tuota vaatimuksenmukaisuustodistusta saadakkaan, niin kovia siellä ollaan palvelemaan meitä Toyota-ihmisiä.
Odotan mielenkiinnolla, meneekö auto lävitse leveillä (9" vanteet ja 245/35-16"-kumit) takafillareilla. Rekisteröintikatsastuksessahan ei saa olla edes parkkia pimeänä, ja jo tulee hylkäys. Hintaahan sillä on "vain" 142 euroa pakokaasumittauksen kanssa.. Lisäksi kilvet ja paperit päälle tekee n. 24 euroa. (Isona perustan yksityisen katsastusaseman) Siirtokilvet konttorille vakuutuksineen on 22 e.
No ei se nyt sitten ihan mennyt läpi, koska pahan katsastusedän piikkivasara meni läpi MR:n vasemmasta takahelmasta ja taka-alakulmasta. Myös oikealta puolelta löytyy pieni reikä. Saatanan saatana. Ei ne kukat nyt niin pahoja ollut..
Empiiristen tutkimusten mukaan olen havainnut, että joskus vaan katsastusmiesten vaimot ovat olleet anteliaampia katsastusta edeltävinä iltoina, ja silloin vasara ei ole läpäissyt vastaavia kukkapaikkoja.

11.3.2003 Lanka palaa

Tallilla hitsaamassa MR2:ta. Ottaa ns. pattiin, koska aikomuksenani oli vaihtaa koko kuskin puolen takalokasuoja sekä ylimaalauttaa auto talvella 2003/-04, ja nyt joutuu paikkailemaan pikku reikiä ja vetämään kylkeen iloisen väristä Ferrexiä. Tai no, eipä mitään Ferrexiä tarvitse vetää, koska sitä ei tallilta siihen hätään löydy riittävästi, ja Pete, joka myös FinToyssin foorumilla vaikuttaa, saa hoitaa pakkelihommat ("se minkä pelti heittää, sen kitti peittää") ja maalaukset. Näin ollen kyljistä tulee osittain mattamustat, koska sitä jäi pari purkkia Camrysta yli. Kaarien pikku lerpatukset menee kätevästi lasikuitukitillä, koska en todellakaan ala mitään kaaria vaihtamaan.. :)
Mazda 323:nhan kaaret käy MR2.een kun satula sialle, tiedoksi vaan KAIKILLE MR2 AW11:n omistajille. Kaaret ympäristöineen tuppaa näissä malleissa mätänemään, oli sitten kyseessä Suomi- tai California-auto. Syy saattanee olla keskimoottorin aiheuttamat lämmönvaihtelut, mene ja tiedä, ei se syy sitä lopputulosta muuta. Ja kyllähän 15 v. Toyotat on melkoisen usein rapeita kyseisestä(kin) kohdasta..
Pete lupasi myös maalata leiman jälkeen kyljet hopealla, ja koko autohan on tarkoitus vetää yli ensi talvena jossain alan firmassa - ja mieluiten mattana johtuen rahatilanteestani. Ns. matta ei tässä tapauksessa tarkoita maalipinnan kiillon astetta.. Eiköhän tässä ole jo tarpeeksi lyhennetty valtion velkaa ja Uosukaisen Dom Perignoneja eräiden ns. etnisten vähemmistöjen DVD-soittimista puhumattakaan perkele.
Hitsaamistani paikoista tulee yllättävän hyvät, huomioon ottaen alhaisen motivaation tehdä väliaikaisia paikkauksia. (Omituisen muotoinen tuo MR2:n helman takaosa, niin sisältä kuin ulkoakin, ilmeisesti helmalevikkeiden takia - nehän allekirjoittaneelta puuttuu..) Ou, ja syy helmojen rapeuteen oli, se että joku Hans tai Fritz oli kaalihöyryissään nostellut autoa tunkilla kapeasta helman päästä. Ilmeisesti omistajan käsikirjassa ei ollut saksan kielistä tekstiä. Koko helma oli läjässä takapäästä, ja sain sen taivuteltua takaisin välttävään kuosiin.

Kuvia ruostehommista ja autosta leimakunnossa löytyy täältä.

Kuvia kyseisestä autosta löytyy täältä.

Suuntaamme myös toisen etuvalon, joka katsastusmiehen mielestä osoittaa taivaalle. Kun on valojen suuntaukseen tarkoitettu laite ja ristipääruuvimeisseli, niin hommaan ei kulu kuin minuutti. Muuta vikaa ei autossa sitten katsastusmiehen mielestä ollut, koska katsastuksen tarkastuskortissa ei tunneta kohtaa tehonpuute.

Nyt ja tässä

Tämä artikkeli on kirjoitettu valmiiksi 13.3.2003 kello 22.05, ja huomenna 14. päivänä on leima kello 13.30. Oletan erittäin suuresti, että auto menee läpi ja pääsen kilpiä (ei EU-kilpiä, koska Suomi ei näköjään sittenkään kuulu vielä EU:n vapaakauppa-alueeseen) ruuvaamaan n. kello 14.30.
Siihen mennessä saldo on (edellisen jutun välisaldot siirretty laskelman alkuun):

3 767,05 euroa ilman tekniikkaan liittyviä palikoita
5 747,05 euroa koneen (4A-GZE) ja muiden tekniikan osien kanssa.

+ vero 2 778,69 e
+ siirtokilvet (vakuutus+lupa) konttorille 22 e
+ rekisteröintikatsastus 142 e
+ siirtolupa konttorilta 14 e
+ siirtolupa konttorille 14 e
+ hitsaukset, pakkeloinnit, maalaukset jne. 0 e kun itse tekee ja kaverit auttaa
+ jälkitarkastus 14 e
+ rekisteriote ja laatat 24 e
------------------------------------------------
osa 3:n aikana on siis tuhottu 3 008,69 euroa

LOPPUSALDO:

Auto tuli maksamaan kokonaisuudessaan 6 775,74 (40 247 mk) euroa ilman ylimääräisiä tekniikkaan liittyviä palikoita jms.
Auto tuli maksamaan tässä vaiheessa uuden remmiahdetun koneen (4A-GZE) ja muiden tekniikan osien kanssa 8 755,74 e (52 009 mk) ja tältä osin saldo tulee vielä kasvamaan.. Vain taivas ja luottotiedot sekä voudin käsi on rajana. Taidanpa joka tapauksessa lopettaa laskemisen..

YHTEENVETO:
Tätä voitaneen pitää loppusaldona.
Toki tästä summasta saa veronpalautuksia joskus ja jonkun verran takaisin, ja halvempiakin MR2:ia löytyy, ja vanhempia sekä enemmän ajettuja jne.. Tätä summaa voidaan siis pitää maksimina mitä MK1 MR2:sta joutuu maksamaan Saksasta Suomeen tuotuna. Ai niin, kallein MR2 mitä 2002 näin olevan myynnissä (vm. 1988, aj. n. 180 tkm, kovakattoinen) oli pyyntihinnaltaan autoliikkeessä 10 000 e.
Tässä tuontiautojen tapauksessa on kuitenkin otettava huomioon, että Saksa-autoon ei vieläkään/toistaiseksi saa vaihtaa kuin 35% osia, tai joutuu TAAS maksamaan veron (Suomi-autoissa 50%, ja 35% tulee kanta-autotarkastus hinnaltaan n. 400 euroa), mutta toisaalta Saksa-autot ovat yleisesti ottaen paremmin varusteltuja ja vähemmän ajettuja - ainakin mittarin mukaan, heko heko.
Pelkät KONI:n iskarit kyseiseen autoon maksaisi täällä 4 000 mk+ vanhaa, ja jokainen voi arvella itse mitä maksaa hyvät stereot, hälytin, Sebringin putkisto ja 16"-vanteet lähes uusine renkaineen. Niin, ja targa-malleja ei monia Suomessa ole. Projektisarja jatkuu talvella muunmuassa remmiahdetun koneen asennuksella ja muulla vastaavalla rakentelulla, ellen aja autoa puuhun tai jotain muuta ikävää satu tässä kesän 2003 aikana.

Jälkipuhe
Itse olen tyytyväinen ja vähintään yhtä kokemusta rikkaampi. Ja onhan minulla nyt MR2 MK1, josta olen jo kauan aikaa haaveillut.. :)

Viimeksi päivitetty ( 19.01.2007 )
 
< Edellinen   Seuraava >
© 2007 Toyota Club of Finland