Päävalikko
Etusivu
Keskustelufoorumi
Kerhotuotteet
UKK / FAQ
Liity jäseneksi!
Uutiset
Liity jäseneksi!
FinToys
Kumppanit
Kirjasto
Tapahtumat
Kilpailut
Linkit
Ota yhteyttä
Haku
Etusivu arrow Kirjasto arrow Tuning & HiFi arrow Tummennuskalvojen asennus
 
Advertisement
 
Tummennuskalvojen asennus PDF Tulosta
04.12.2006

 

TARVIKKEET

Tummennuskalvon asennukseen tarvittavat välineet: tummennuskalvoa, sumute pullo, ikkunalasta, mattopuukko/askarteluveitsi, viivoitin, vettä ja astianpesuainetta. Ja kaveri on tähän hommaan melkein välttämätön. Sumute pulloon voi laittaa reilun määrän astianpesuainetta (pullon pohja peittoon.) ja sitten loppu pullo täyteen vettä.

 

TUMMENNUSKALVON VALINTA

Tummennuskalvoja on monen laatuisia ja montaa eri sävyä. Mitä tummempaa kalvo on sitä enemmän näkyy virheet (ilmakuplat/rytyt). Tummennuskalvoja on monen hintaisia: 5-30€ rulla. Mitä kalliimpaa/laadukkaampaa kalvo on niin yleensä sitä paremman lopputuloksen saat.


Muutamia merkkejä ovat SunGard, 3M, Gila, CD Cardic.

 

IKKUNAN PESU

Kun ikkunakalvoja ruvetaan asentamaan täytyy ikkunoiden olla todella puhtaat. Sillä jokaisesta roskasta/karvasta jää jälki ikkunaan. Ja jos vain rahkeet riittävät niin pura tummennettavat ikkunat pois autosta. On huomattavasti helpompaa tummentaa ikkunat, jos ne ovat irrallaan.


Ikkunan pesussa kannattaa luutua/rättiä josta ei irtoa nukkaa. Ikkunat kannattaa pestä kahteen kertaan. Ikkunan pesuun voi käyttää normaalia astianpesuainetta tai ikkunanpesuainetta/-vaahtoa.

 

TUMMENNUSKALVON LEIKKAUS

Tummennuskalvo asennetaan ikkunan sisäpuolelle. Tummennuskalvossahan on liimapintaa suojaamassa kirkas kalvo. Eli tarkista se kirkkaan kalvon puoli ennen kuin rupeat leikkaamaan ikkunaan sopivaksi kalvoa, ettei käy niin että kalvo passaa väärälle puolelle ikkunaa. Jos sinulla on ikkuna pöydällä niin aseta kalvo ikkunan päälle ja leikkaa kalvoa (sopivammaksi) ikkunaan nähden, mutta jätä vähintään 1-2cm ikkunan laitojen yli.


Jos ikkuna on autossa paikoillaan niin leikkaa kalvo ulkopuolella ikkunaan sopivaksi. Yleensä helpompi leikata ulkopuolella, koska ikkuna on ulkopuolelta isompi niin silloin jää hieman varaa kalvoon ettei kalvosta tule liian pieni.

 

TUMMENNUSKALVON ASENNUS

Sitten otetaan kalvo käsiin. Ruvetaan repimään sitä kirkasta muovia irti tummennuskalvosta Tummennuskalvoa täytyy koko ajan kastella vesi-astianpesuaineseoksella. Älä säästele nestettä. HUOM. älä ikinä koske kuivin käsin tummennuskalvon liimapintaan.. Joka kerta kun kosket kuiviltaan kalvon liimapintaan niin tarttuvuus huononee. Kun kalvosta on saatu kokonaan irti kirkas kalvo niin kastele myös ikkuna. Sen jälkeen tummennuskalvo asetetaan tummennettavalle ikkunapinnalle. Seuraavaksi ruvetaan lastailemaan nestettä pois ikkunan ja kalvon välistä. Huom. jos lasta tuntuu kulkevan nihkeästi kalvon päällä niin suihkauta sumute pullolla hieman nestettä kalvon päälle. Lastaile aluksi todella varoen, koska kalvon ja ikkunan välissä on paljon ilmaa. Raskain lastauksin voi kalvo mennä ryttyyn ja kalvoon voi jäädä naarmuja. Kun kalvo on joka puolelta ikkunassa kiinni eikä ilmaa ole välissä niin leikkaa viivoitinta apuna käyttäen kalvon laidat n.1mm ikkunaa pienemmäksi. Ikkunan ja kalvon väliin pääsee ilmaa niin kauan kuin kalvon laita on yli ikkunan. Ikkunan laidat voi viimeistellä esim. seuraavana päivän kun kalvo on kunnolla liimautunut ikkunaan. Voi olla että jostakin kohtaa kalvon ja ikkunan väliin pääsee ilmaa, mutta edes 20 minuutin lastailu ei ole liioiteltua hyvän lopputuloksen aikaan saamiseksi. Kun kalvo on hyvin ikkunassa niin jätä ikkuna kuivamaan, mielellään seuraavaan päivään. Älä pese ikkunoita sisäpuolelta pariin päivään, sillä kalvo voi irrota. Jos kalvo käy kuivana ikkunasta irti niin se tuskin enää liimautuu takaisin.

 [KUVAT]

 

Viimeksi päivitetty ( 22.03.2007 )
 
< Edellinen   Seuraava >
© 2007 Toyota Club of Finland