Päävalikko
Etusivu
Keskustelufoorumi
Kerhotuotteet
UKK / FAQ
Liity jäseneksi!
Uutiset
Liity jäseneksi!
FinToys
Kumppanit
Kirjasto
Tapahtumat
Kilpailut
Linkit
Ota yhteyttä
Haku
Etusivu arrow Kirjasto arrow Tuning & HiFi arrow Tee-se-itse "tummat" ajovalot
 
Advertisement
 
Tee-se-itse "tummat" ajovalot PDF Tulosta
Kirjoittanut Tuomo Ronkainen   
07.12.2006
Toyotaan taida juuri saada mistään ostettua tummia etuvaloja. Eli siis on tartuttava itse puikkoihin jos meinaa saada erikoisemmat valot. Ajovalojen teho ei kärsi tästä operaatiosta koska itse heijastinta ei maalata.

Tarvittavat työkalut:
-Kuumailmapuhallin
-Meisseleitä (erikokoisia tasapäitä)
-Maalarinteippiä
-Mustaa spraytä (itse käytin mastonin matta mustaa)
-Hienoa hiekkapaperia (luokkaa 320 kuiva)
-Kirkasta silikonia
-Hanska (jos tuntuu että polttaa käsiä)

Homma alkaa irroittamalla umpionlasia kiinni pitävät metalliset klipsut meisselillä kampeamalla molemmista päistä umpiota.

    

Seuraavaksi kuumennetaan kuumailmapuhaltimella ympäriinsä umpion muoviosan ja lasin rajaa jotta saadaan liima pehmenemään.

Sitten ei muutakun meisseliä lasin ja muovin väliin kun tuntuu että liima on pehmeää. Kannattaa ottaa useampi meisseli ja laittaa vaikka 10cm välein ja kammeta ja lämmittää välillä lisää. Tarpeeksi kauan kun lämmittelee ja kampeaa niin lasi pullahtaa irti.

    

Kun lasi on saatu irti, hiotaan maalattavat osat hiomapaperilla karkeiksi että maali tarttuisi paremmin. Hionnan jälkeen suojataan itse heijastinosa maalilta. Tähän käytetään ihan tavallista maalarinteippiä. Kun heijastin on saatu suojattua voidaankin seuraavaksi suihkuttaa maalia pintaan.

   

Maalin kuivuttua voidaankin lasi kiinnittää takaisin lämmittämällä liima uudestaan ja painamalla lasi kiinni. Jos kuitenkin tuntuu ettei liima ole kyllin vahvaa voi tässä varmaan käyttää myös jotain sikaflexin tapaista. Itse kuintekin luotin että lasi pysyy vanhoilla liimoilla kiinni, mutta saumasin saumat kirkkaalla silikonilla veden sisään pääsyn estämiseksi. Sen jälkeen vain klipsit kiinni ja ei muutakun kylille esittelemään "uusia" valoja.

Tämä toimii varmaan kaikissa automalleissa. Lisää tummuutta voi hakea maalaamalla polttimonkuvun myös mustaksi tai tummentamalla sävysprayllä lasin laitoja sisäpuolelta.

 

Viimeksi päivitetty ( 12.12.2006 )
 
< Edellinen   Seuraava >
© 2007 Toyota Club of Finland