Päävalikko
Etusivu
Keskustelufoorumi
Kerhotuotteet
UKK / FAQ
Liity jäseneksi!
Uutiset
Liity jäseneksi!
FinToys
Kumppanit
Kirjasto
Tapahtumat
Kilpailut
Linkit
Ota yhteyttä
Haku
Etusivu arrow Uutiset arrow Toyota Club of Finlandin museoajoneuvotarkastukset
 
Advertisement
 
Toyota Club of Finlandin museoajoneuvotarkastukset PDF Tulosta
Kirjoittanut Vesa Tuomisto, kuva: Mika Latvala   
07.09.2012

Pasi Peltolan Soarer
Ensimmäinen Toyota Club of Finlandin tarkastama ja museoautoksi hyväksytty ajoneuvo, Pasi Peltolan Toyota Soarer

Ajoneuvolain 2. luvun 24§ määrittelee museoajoneuvon seuraavasti: "Katsastustoimipaikka hyväksyy museoajoneuvoksi valtakunnallisen rekisteröidyn museoajoneuvojärjestön enintään kuusi kuukautta aikaisemmin antaman lausunnon perusteella ajoneuvon, jonka valmistusvuoden päättymisestä on kulunut vähintään 30 vuotta ja joka on säilytetty alkuperäistä vastaavassa kunnossa tai entistetty asianmukaisesti."

Alkuperäistä vastaavassa kunnossa säilynyt auto on yksityiskohtia myöten rakenteeltaan ja ulkoasultaan lähestulkoon siinä ilmiasussa kuin se on uutena ollut, pientä ajan patinaa voi kuitenkin olla jossakin määrin havaittavissa. Sisusta on puhdas ja ehjä, kuten moottoritila, tavaratila ja alustakin. Korin maalaus ja muut pintakäsittelyt ovat alkuperäistä vastaavat. Ruostevaurioita ei museoajoneuvossa saa olla.

Entistetty auto on kokenut täysivaltaisen kunnostustyön jonka tuloksena se vastaa mahdollisimman tarkoin alkuperäistä mallia siinä kunnossa kuin se on valmistuslinjalta tullessaan ollut.

Kerhon suorittamat tarkastukset

 Toyota Club of Finland ry. on nyt ryhtynyt suorittamaan museoajoneuvotarkastuksia ja antamaan museoajoneuvolausuntoja. Kerho on nimennyt kaksi museoajoneuvotarkastajaa joina toimivat Kari Taattola ja Vesa Tuomisto. Ensimmäinen "testilausunto" on kuluneen kesän aikana kirjoitettu ja auto on tällä hetkellä jo muutoskatsastettu museoajoneuvoksi. Nyt on siis kerhollamme kaikki valmiudet jatkossa palvella niitä jäseniään jotka omistavat Toyotan, jonka haluaisivat museoajoneuvorekisteriin.

Tarkastukset on tarkoitettu vain ja ainoastaan kerhon jäsenten omistamille Toyota -merkkisille autoille. Tarkastuksia tehdään pääsääntöisesti kesäisin kerhotapahtumien yhteydessä, mutta erikseen sovittaessa muutkin käytännöt ovat mahdollisia. Tarkastuksen hinta on viisikymmentä euroa ja hinta sisältää yhden mahdollisesti tarvittavan uusintatarkastuksen. Lisäksi etukäteen sopien voidaan tarvittaessa suorittaa maksuttomia ennakkokatselmuksia.

Yhteydenotot tarkastuksia / katselmuksia koskien sähköpostitse emailtai foorumin kautta privana: Vesa Tuomisto tai kärnä.

Ohjeita museoajoneuvotarkastukseen saapuvalle

- Varaa mukaan ajoneuvon asiapaperit, myös kaikki mahdolliset teknisiin tietoihin ja auton historiaan liittyvät
- Puhdista auto kaikin puolin, myös moottoritila ja alusta
- Varmista että valmistusnumero ja moottorin numero ovat selvästi havaittavissa
- Varaudu toimittamaan autostasi riittävän hyvälaatuinen valokuva sähköisessä muodossa. Kuva otetaan etuviistosta auton vasemmalta puolelta niin että keulan koko kuvassa on välillä 1/3 - 1/2. Taustan on syytä olla tasainen ja rauhallinen ilman henkilöitä tai muita häiriötekijöitä.

Viimeksi päivitetty ( 02.07.2018 )
 
Seuraava >
© 2007 Toyota Club of Finland